Aikido in Corona-tijd

Buitenles Aikido Almere

Het coronavirus stelt ons allemaal voor uitdagingen. Gedurende de maand april hebben wij bijvoorbeeld niet kunnen trainen. Vanaf mei komt daar weer enige verandering in.

Op verzoek van de regering hebben wij een plan opgesteld om de aikidolessen voor de kinderen (tot en met 18 jaar) weer op te starten in aangepaste vorm.

Inmiddels is dit plan ook voor volwassenen goedgekeurd door de gemeente en veiligheidsregio.

We snappen dat niet alle verenigingen in beweging komen op dit moment, dus ook al ben je (nog) geen lid ben je van harte welkom om mee te komen doen! Het is fijn als je laat weten dat je mee komt doen.

Het plan is als volgt:

Leeftijden:

Kinderen: 6 tot en met 12 jaar
Tieners: 13 tot en met 18 jaar
Volwassenen: 18+

Locatie:

Homeruspark (naast/achter de school waar we normaal trainen)
Ontmoetingsplek: aan de rand van de grote parkeerplaats naast de school

Tijden:

dinsdag 18:00 – 19:00 kinderen
dinsdag 19:00 – 20:00 tieners
dinsdag 19:30 – 21:00 volwassenen
zaterdag 9:30 – 10:30 tieners en volwassenen
zaterdag 10:30 – 11:30 kinderen

Kleding:

Soepele kleding die vies mag worden. Let erop dat de knieën bedekt zijn en dat er geen ritsen op de enkels zitten. Liefst meerdere lagen. Geen capuchons. LET OP: buiten(sport)schoenen!

Bijzonderheden:

– Er zijn geen toiletten of kleedruimtes beschikbaar
– Ouders mogen helaas niet bij de training blijven kijken.
– De tieners en volwassenen trainen op 1.5 afstand van elkaar. Dit betekent dat we voornamelijk oefenen met rollen en (houten) wapens.
– Bij slecht weer (neerslag) gaat de training niet door. Dit bepalen we uiterlijk een uur van te voren op basis van het weer op dat moment en de voorspellingen. Mocht de training niet doorgaan zullen we dit op facebook plaatsen, mailen en in de whatsapp groep sturen. Geen bericht = er is training!

We zijn ontzettend blij dat we weer enigszins aan de slag mogen! We hopen dat jullie er net zo naar uitkijken als wij. Mochten jullie nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Let op: aanstaande dinsdag is er nog geen les, de eerste les is op 2 mei!

Hopelijk tot spoedig!