Training

Aikido is een zelfverdedigingskunst. Het is echter ook een ontzettende goede training voor je lichaam. Tijdens een aikido training leer je niet alleen zelfverdedigingstechnieken maar ontwikkel je ook je conditie.

Bij aikido train je het werken met je hele lichaam. Het is heel natuurlijk om met botte kracht aan iets te willen trekken. Het is echter vaak veel makkelijker om met je hele lichaam kracht te zetten. Hiervoor is een goede “core” nodig. Je “core” is het corset aan spieren om je buik en onderrug en is ook voor de gezondheid van je rug heel belangrijk.

Het vele vallen en opstaan is een uitermate geschikte training voor je core. Daarnaast ben je met de technieken bezig, dus het is ene stuk minder saai dan fitness in de sportschool.

We trainen in een nieuwe sportzaal van de gemeente, in Sterrenschool de Ruimte in Almere Poort. Dit nieuwe complex ligt prachtig gelegen aan Nimfenplein 1, middenin het Homeruspark. Het is goed bereikbaar met auto, bus (lijn 4, halte Homeruskwartier Midden), en fiets en er is ruim voldoende parkeerplek aanwezig.

Elke aikido training bestaat uit een warming-up, oefeningen en een cooling-down. Voor de jeugd komen daar ook nog leerzame spelletjes bij. Naast de technieken die je leert wordt er ook aandacht besteed aan de andere aspecten van aikido, zoals respect voor elkaar, balans, lenigheid, alertheid en conditie.

Zorg dat je op tijd aanwezig bent, aangezien we de buitendeur helaas niet open kunnen laten. Sta je voor een dichte deur? Bel dan naar het Aikidojo Poort nummer: +31 6 449 549 49

Aikido Training Warming-up

Lees meer over: