Samenwerkingen

Aikidojo Poort werkt met veel plezier samen met verscheidene organisaties en verenigingen op verschillende vlakken, hieronder zie je een kort overzicht van wat we doen:

Lokaal

Aikido op Nationale Sportweek
Opening Nationale Sportweek

Aikidojo Poort vindt het net als de gemeente belangrijkt dat zoveel mogelijk mensen bewegen. Daarom werkt Aikidojo Poort op lokaal niveau samen met onder andere stichting De Schoor, de buurtsportcoaches en de scholen in Almere-Poort om kennismakingslessen en andere bewegingsgerichte evenementen te organiseren. Zo staan wij bijvoorbeeld elk jaar op de Esplanade tijdens de opening van de Nationale Sportweek.

Heb je ook een leuk idee voor een evenement? Of wil je dat we langskomen voor een proefles, bijvoorbeeld op school? Neem dan contact op met ons of de buurtsportcoaches van Almere Poort.

Aikido

Oprichting Aikido Nederland
Oprichting Aikido Nederland

Aikidojo Poort is een onderdeel van de grotere organisatie Aikidojo scholen in de Randstad, zoals Aikidojo Amsterdam. Deze organisatie is opgericht door wijlen Erik Louw, 6e dan Aikikai aikido en Menkyo Katori Shinto Ryu (een traditionele Japanse zwaardstijl). Er wordt geregeld bij elkaar getraind en les gegeven.

Aikidojo Poort is aangesloten bij Aikido Kenshukai Nederland. Deze landelijke vereniging van aikido scholen organiseert stages, evenementen en dan-examens. Zij is aangesloten bij de Aikikai Foundation in Japan, wat betekent dat alle dan-graden in Japan geregistreerd worden. Ook binnen Aikido Kenshukai Nederland wordt er geregeld bij elkaar getraind.

Aikido Kenshukai Nederland is onderdeel van Aikido Nederland, deze landelijke organisatie is aangesloten bij NOC-NSF en zet zich in voor de promotie van aikido binnen Nederland. Tevens verzorgt zij, in samenwerking met o.a. Aikido Kenshukai Nederland, een opleiding tot erkend aikido leraar.

Coaching

Als lichte contactsport en bewegingsleer is aikido een ontzettend goed medium om op een actieve manier te leren over communicatie, contact maken, en grenzen aangeven en verleggen. Dit gegeven zetten wij in samen met Rosehill Park doormiddel van het geven van workshops die in het teken staan van persoonlijke ontwikkeling. Deze workshops zijn gericht op sociale interactie, en vinden onder andere plaats op zorgboerderij De Zonnehoeve.

Een deel van de workshop bestaat uit “paardencoaching“. Paarden zijn zeer gevoelige dieren en merken het heel snel wanneer iemand iets dwars zit. Door ervaringsgericht leren op een positieve manier contact te maken met een paard en elkaar, leren mensen de weg terug te vinden naar zichzelf en de natuur.

Een ander deel van de workshop bestaat uit lichamelijke ontwikkeling en expressie, zoals bijvoorbeeld aikido. Naast zelfverdediging is de aikido workshop erop gericht de spanning bij jezelf en anderen aan te leren voelen en deze voor positieve doeleinden te gebruiken. Je leert op verschillende manieren fysiek en mentaal contact te maken met anderen en hoe op een ontspannen manier om te gaan met conflicten. Voor meer informatie: info@rosehillpark.nl of bel naar 036-5343883.