Zelfverdediging Almere

Er zijn veel verschillende manieren van zelfverdediging, Almere kent dan ook verschillende plekken waar je zelfverdediging kunt leren. Vaak wordt er gevraagd wat de effectiefste methode van zelfverdediging is, helaas is er geen eenduidig antwoord. De mate waarin een zelfverdedigingsmethode effectief is, is sterk afhankelijk van je eigen bekwaamheid in deze methode.

 

Effectieve zelfverdediging

Zelfverdediging Almere AikidoDe beste zelfverdediging is en blijft altijd een (potentieel) gevaarlijke situatie ontlopen. Enerzijds kan dit betekenen dat je sommige delen van Almere bijvoorbeeld ’s avonds liever mijdt. Anderzijds, en misschien wel belangrijker, is een zelfverzekerde houding die je met het beoefenen van zelfverdediging ontwikkelt. Dit maakt je een minder makkelijk doelwit, waardoor kwaadwillenden je sneller laten lopen. Zo helpt het beoefenen van een verdedigingssport je nog voor je iets hoeft toe te passen.

Indien je toch in een benarde positie komt is de beste optie om uit die positie proberen weg te komen, weglopen dus. Ook hier komt een zelfverzekerde “ik ben de wijste” houding van pas. Pas wanneer dit geen mogelijkheid is, is fysieke zelfverdediging de beste optie.

 

Aikido als zelfverdediging

Zelfverdediging Almere AikidoHet streven bij aikido is om jezelf te leren verdedigen zonder de ander te beschadigen. Door het gebruik van klemmen en worpen kan een aanval(ler) onschadelijk gemaakt worden zonder letsel toe te brengen zoals bij slagen, stoten of trappen. Een ander voordeel is dat er geen spierkracht nodig is voor de toepassing van aikido technieken. Het is daarom uiterst geschikt voor vrouwen, kleinere mensen en kinderen.

Bij aikido gaan we niet direct tegen een aanval in, maar bewegen mee, zodat we controle krijgen over de aanval, en de aanvaller. In de volksmond wordt dit geregeld beschreven als “de kracht van de ander gebruiken”.

Met een paar lessen kun je je al zekerder voelen en jezelf leren verdedigen, maar je bent nooit uitgeleerd bij aikido. Het is een continue ontwikkelingsreis waar je steeds nieuwe dingen ontdekt, over zelfverdediging, maar ook je eigen lichaam en geest. Dit maakt het een uitdagende hobby voor het leven, waar je naast je weerbaarheid ook je conditie en lichaam mee ontwikkeld.

Lees meer over: