Aikido voor volwassenen

Aikido lessen in Almere Poort
Aikido voor volwassenen in Almere Poort

Aikido is een Japanse krijgskunst met als basis het goed uitvoeren van technieken. Hierdoor is aikido voor volwassenen en kinderen een zeer effectieve manier van zelfverdediging. Het is geschikt voor iedereen; man of vrouw, jong of oud. Het doel is te leren jezelf te verweren zonder de tegenstander daarbij letsel toe te brengen, dit door middel van worpen en klemmen. Er komen geen slagen, stoten of trappen aan te pas.

Aikido is van oorsprong een krijgskunst. Dit betekent dat de lessen als doel hebben om jezelf (en anderen) te ontwikkelen. Er worden geen wedstrijden gehouden; het gaat er niet om wie er beter is, maar om het samen beter worden tijdens de aikido lessen en daarbuiten.

De aikido lessen in Almere Poort zijn een ideale manier om kennis te maken met de basisvaardigheden van zelfverdediging; het neutraliseren van aanvallen en het veilig vallen. Je kunt je eigen balans, coördinatie en alertheid verder ontwikkelen en hebt de mogelijkheid om je eigen grenzen op te zoeken en te verleggen. De aikido lessen zijn daardoor een plezierige manier om je lichaam te leren kennen, en leniger en sterker te worden.

Wil je kijken of aikido iets voor je is? Meld je aan voor twee gratis lessen aikido in Almere Poort, en kom kijken!