Aikido

Krijgskunst Almere Poort
Aikido in Almere Poort

Aikido is een Japanse krijgskunst. Het is een vorm van zelfverdediging, en wordt daarom nog wel eens als zelfverdedigingssport aangeduid. Aikido is echter geen echte sport, omdat er geen wedstrijden zijn en het doel niet is om sterkere spieren te kweken of beter te zijn dan anderen. Het is wel een goede training voor je alertheid, coördinatie, lenigheid en conditie.

Het doel van aikido is te leren om een conflict op te lossen zonder anderen te beschadigen. Dat wil zeggen dat je traint om een aanvaller onder controle te krijgen zonder het gebruik van spierkracht, slagen, stoten of trappen. Dit gebeurt middels balansverstoring, klemmen en worpen. Een bekende kreet is “de kracht van de tegenstander gebruiken”.

De kracht van aikido is het verdedigen middels techniek in plaats van spierkracht. Hierdoor is aikido een zeer effectieve krijgskunst. Zo effectief zelfs, dat er meerdere politiekorpsen zijn die aikido technieken toepassen. Aikido is dan ook bij uitstek geschikt voor mensen die willen leren hoe zij zich geweldloos doch doeltreffend kunnen verdedigen. Het helpt tevens je motoriek, weerbaarheid en zelfvertrouwen te ontwikkelen en is daarom een zeer nuttige hobby voor jong en oud.

Wil je kijken of aikido iets voor je is? Meld je aan voor twee gratis proeflessen.

Lees meer over: