Vereniging

Aikido vereniging AlmereAikidojo Poort is een aikido vereniging opgericht in 2015, met als doel ook in Almere Poort aikido toegankelijk te maken. De vereniging staat op zichzelf maar werkt nauw samen met andere aikido scholen in Nederland en daarbuiten.

De vereniging maakt deel uit van de overkoepelende organisaties Aikido Kenshukai Nederland en Aikido Nederland. Deze organisaties waarborgen het niveau van de aikido leraren in Nederland, nemen dan-examens (zwarte band) af en zorgen voor landelijke trainingen met ervaren docenten uit binnen- en buitenland.

Aikido vereniging in Almere

Aikidojo Poort streeft naar een prettige en constructieve sfeer op de mat, zodat iedereen zoveel mogelijk uit zijn training kan halen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat het vooral gezellig is naast de training. Daarom worden er elk jaar meerdere activiteiten georganiseerd, zoals een BBQ en Japanse culturele evenementen waar we elkaar beter kunnen leren kennen. Uiteraard zijn deze evenementen volledig vrijblijvend.

Onze leden hebben een sterk uiteenlopende leeftijd. Dit maakt de lessen toegankelijk voor geïnteresseerden van alle leeftijden. Tevens is het ontzettend leuk en leerzaam om te trainen met mensen met een andere achtergrond of leeftijd, of iemand met een beperking, groot of klein. We zoeken graag naar oplossingen en mogelijkheden om iedereen volwaardig mee te laten doen.

Onze leden komen uit heel Almere, en soms zelfs daarbuiten. Het is daarom geregeld mogelijk om te carpoolen. Mocht je problemen hebben met vervoer, laat het de leraar weten. Mogelijk kan de leraar je in contact brengen met iemand uit hetzelfde deel van Almere.

Foto’s van trainingen en eerdere evenementen kun je hier vinden, of vind ons op social media:

Lees meer over: