Vereniging

Aikido vereniging AlmereAikidojo Poort is in 2015 opgericht met als doel ook in Almere Poort aikido toegankelijk te maken. De vereniging staat op zichzelf maar werkt nauw samen met de andere Aikidojo scholen onder leiding van Erik Louw, 6e dan Aikikai Aikido en Menkyo Katori Shinto Ryu.

Daarnaast maakt de vereniging deel uit van de overkoepelende organisaties Yuwakai en Aikido Nederland. Deze organisaties waarborgen het niveau van de aikido leraren in Nederland, nemen dan-examens (zwarte band) af en zorgen voor landelijke trainingen met ervaren docenten uit binnen- en buitenland.

Aikidojo Poort streeft naar een prettige en constructieve sfeer op de mat, zodat iedereen zoveel mogelijk uit zijn training kan halen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat het vooral gezellig is naast de training. Daarom worden er elk jaar meerdere activiteiten georganiseerd, zoals een BBQ en Japanse culturele evenementen waar we elkaar beter kunnen leren kennen. Uiteraard zijn deze evenementen volledig vrijblijvend.

Onze leden hebben een sterk uiteenlopende leeftijd. Dit maakt de lessen toegankelijk voor geïnteresseerden van alle leeftijden. Tevens is het ontzettend leuk en leerzaam om te trainen met mensen met een andere achtergrond of leeftijd, of iemand met een beperking, groot of klein. We zoeken graag naar oplossingen en mogelijkheden om iedereen volwaardig mee te laten doen.

Foto’s van trainingen en eerdere evenementen kun je hier vinden, of vind ons op social media:

Lees meer over: